2021-12-22 11:24:21• hírek • Szatmár.ro

Imasorozat a Máltai Szeretetszolgálatnál az ünnep valódi üzenetéről

A Máltai Szeretetszolgálat egyik legnagyobb és állandó szolgáltatása a Nappali Központ, amely hátrányos helyzetű családok gyerekei számára nyújt komplex segítséget.

After school jellegű program, a kedvezményezettek iskola után a Szeretetszolgálathoz mennek, ott segítenek a szakemberek a házi feladatok megoldásában, a hiányosságok pótlásában, gyakorlásában. Az iskolai teendők mellett számos szabadidős program is része a szolgáltatásnak.

A hétköznapokban is, de az adventi időszakban különösen nagy hangsúlyt fektetnek a vallásos nevelésre, a hit védelme (a rászorulók támogatása mellett) a Szeretetszolgálat küldetése világszerte.

“Adventben, hétről hétre figyelemmel kísérték a gyerekek a gyertyák gyújtását. Minden nap együtt imádkozunk és énekelünk az ünnep közeledtével.” – mondja Țoca Enikő Noémi, a szervezet gyógypedagógusa. A rövid és interaktív imákat a célcsoport igénye és fejlettségi szintje szerint szervezik meg.

“Nyilván, kisebb gyerekekkel másképpen közelítjük meg a témát, mint az idősebb korosztállyal. Mivel programunk rendszeres eleme a szentmise és az ima, a gyerekek már hozzá vannak szokva ehhez. Ilyen módon is szeretnénk elérni azt, hogy az ünnep ne csak az ajándékokról szóljon, hanem foglalkozzunk az ünnep valódi üzenetével is.” – zárta le Enikő.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: